header laag

De vraag hoe de klant zich verhoudt tot een voorgenomen verandering wordt meer het werkterrein van de senior adviseur. En de klant is daarbij maar zelden één persoon, veel eerder: de organisatie als geheel.

Zonder formele bevoegdheid effectief opereren in dat gebied is een uitdaging die veel verder gaat dan inhoudelijke expertise. Voor ons ben je pas een top-adviseur als je weet hoe je een voorgenomen verandering of verbetering door de golven loodst van woelig vaarwater.

 

Dit zijn de peilers van ons Jaarprogramma Senior Adviseren, ze versterken elkaar:

Een overtuigende adviseur is niet hetzelfde als een adviseur die veel overtuigt. Het meest voorkomende misverstand:

Adviseurs ontlenen hun persoonlijke stevigheid vaak aan hun inhoudelijke kracht. Ze hebben graag gelijk. Maar het accent leggen op je eigen visie brengt je makkelijk in de (onderhuidse) strijd die zich kenmerkt door veel argumenten.

De tegenpool ervan is voorzichtig worden (‘drammen of dimmen’.) Beide varianten zijn minder effectief.

Dus wat wordt precies bedoeld met ‘een overtuigende adviseur’?

Denk je erover om mee te doen aan de jaargroep en wil je eerst een dagje proeven? Of hebben jullie als team belangstelling voor het thema (echte) senioriteit?
Wil je weten hoe we werken met differentiatie in het veelvormige adviesvak (zodat je ervaart hoe we aansluiten bij jouw of jullie specifieke praktijk)?

Ook dit jaar organiseren we weer een aantal introductiedagen waarin je op een actieve manier kennis maakt met de belangrijkste bouwstenen van onze visie en werkwijze.
Vooraf inventariseren we welke type advieswerk jij doet. En waar jij ‘tegenaan loopt’.

Op basis daarvan zorgen we dat je naar huis gaat met een aangescherpt beeld van jouw situatie en inspiratie voor een volgende stap.

1. Themadag ‘Transactionele Analyse’ voor adviseurs

Geef een boost aan je effectiviteit door in één dag de rijkdom van ‘Transactionele Analyse’ (TA) te leren kennen, toegespitst op jouw actuele situatie in je rol als adviseur.

2. Themadag ‘SWING’

voor opleidingsverantwoordelijken binnen organisaties.

Je zicht verhelderen op de ‘veelvormigheid’ van het adviesvak en wat dat betekent voor jouw of jullie actuele situatie. Tegelijk je eigen vaardigheid als adviseur aanscherpen. Twee doelen die prima samengaan in een introductie dag, gericht op het basisniveau in adviesvaardigheden (voor werken aan senioriteit zie ‘introductiedag jaargroep’). Beknopte theorie, veel ‘doen’.

Wat zeggen klanten